Search
Close this search box.

Wat is een poederblusser?

Meer informatie over dit product?

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Een poederblusser is een krachtig blusmiddel dat door middel van bluspoeder zowel brandklasse A, B als C kan blussen. In dit artikel leg ik je uit hoe deze brandblusser werkt. Daarnaast lees je over de voor- en nadelen van een dit blusmiddel.

Werking poederblusser

Een poederblusser blust door bluspoeder te spuiten over de brandende stof. Bluspoeder bestaat uit tot poeder vermalen zout dat op moleculair niveau een reactie aangaat met brandende stof. Hierdoor stopt het verbrandingsproces. Daarnaast wordt het bluspoeder zo sterk verhit dat het smelt en er een filmlaag over de brandhaard ontstaat, hierdoor is ontgassing niet meer mogelijk.

De voordelen van een poederblusser

Goedkoop in aanschaf

In vergelijking met alternatieve brandblussers zoals de schuimblusser en de Co2 blusser is de poederblusser een goedkope oplossing.

Geschikt voor brandklasse A, B en C

De keuze voor een brandblusser maak je met name o.b.v. de soort brand dat kan ontstaan. De verschillende soorten brand zijn ingedeeld in brandklassen. In het onderstaande overzicht zie je welk blusmiddel voor welke brandklasse geschikt is.

Nevenschade

Het grootste nadeel van de deze blusser is de nevenschade die het kan veroorzaken. Door de fijne structuur dringt het poeder gemakkelijk in bijvoorbeeld elektrische apparaten. Een licht briesje of lichte tocht is al voldoende om de poeder te verspreiden. Door de warmte in elektronische apparatuur gaat het bluspoeder een reactie aan met de elektrische verbindingen, dit gaat in de meeste gevallen ten koste gaat van het apparaat.

Poederblusser bestellen

In onze webshop bestel je eenvoudig poederblussers van 2kg, 6kg en 9kg. Ons assortiment bestaat uit brandblussers van de hoogste Europese kwaliteit, wij bieden deze blussers aan tegen scherpe tarieven. Dit zijn tevens de brandblussers die de veiligheidsspecialisten gebruiken bij het brandveilig maken van o.a. fabriekshallen en kantoorgebouwen.


Naar webshop

Meer informatie over dit product?

Meer informatie over dit product?

Andere artikelen

Ontdek meer in dit uitgebreide artikel van Asphalia, waar we diepgaande inzichten en deskundige analyses bieden over brandveiligheid
Multiplex behandelen wij op unieke wijze voor het beste resultaat.