Search
Close this search box.

Wat is brandwerende verf?

Meer informatie over dit product?

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Brandwerende verf is een type verf dat het brandgedrag verandert van het materiaal waarop het wordt aangebracht. Anders gezegd: door een brandwerende verf aan te brengen, duurt het langer voor hitte en vlammen het materiaal bereiken en de brand doorslaat. Afhankelijk van de materiaalsoort en het aantal lagen verf dat je aanbrengt, kan een brandwerendheid worden bereikt van 30 tot 120 minuten. Bij hitte zwelt de verf op tot een schuimende laag die de brand voor een bepaalde tijd tegenhoudt of inperkt. In dit tijdsbestek kunnen de in het gebouw aanwezige mensen vluchten en heeft de brandweer voldoende tijd om ter plaatse te komen.

Lees ook: Hoe werkt een brandwerende lak?

Toepassingen

Brandwerende verf kent verschillende toepassingen. Je kunt de verven in de gewenste kleur aanbrengen op hout, metaal, gips en pleisterwerk. De transparante variant droogt helder op, waardoor het oorspronkelijke materiaal goed zichtbaar blijft. In alle gevallen wordt er enkel een dun laagje aangebracht; je kunt je voorstellen dat dit een heel ander effect geeft dan bijvoorbeeld het aanbrengen van brandwerende platen, die de constructie volledig dichttimmeren.

Andere lagen

Om een optimale werking te realiseren worden naast de brandwerende verf ook regelmatig een primer en/of een topcoat aangebracht. Een primer zorgt voor een betere hechting met het oppervlak; een topcoat zorgt voor een optimale bescherming van de brandwerende laag.

Brandwerende verf nodig?

Op zoek naar een kwalitatieve brandwerende verf? In onze webshop vind je gecertificeerde verven voor iedere toepassing.

Meer informatie over dit product?

Meer informatie over dit product?

Andere artikelen

Ontdek meer in dit uitgebreide artikel van Asphalia, waar we diepgaande inzichten en deskundige analyses bieden over brandveiligheid
Sinds afgelopen week kunnen bezoekers op de diverse Asphalia sites rechtstreeks chatten met professionals in veiligheid. De chat verzoeken komen binnen bij de klantenservice, zodat bezoekers direct en effectief geholpen kunnen worden. Heb je een specifieke vraag, of loop je vast op de website? Neem dan de proef op de