Search
Close this search box.

Wat is brandwerend schilderwerk?

Meer informatie over dit product?

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Brandwerend schilderwerk is het aanbrengen van een verf die het brandgedrag van een bepaald materiaal verandert. Bij hitte zwelt de verf op tot een schuimende laag. Deze laag creëert afstand tussen de brand en de ondergrond en zorgt voor verkoeling, waardoor het (tot 120 minuten) langer duurt voor het behandelde materiaal vlam vat. Materialen die brandwerend kunnen worden geschilderd zijn hout, pleisterwerk, metaal en gips.

Lees ook: Hoe werkt een brandwerende lak?

Waarom schilderen?

Brandwerend schilderwerk is om verschillende redenen een kostenefficiënte oplossing.

1. Goedkoper materiaal

Het aanschaffen van brandwerende verf is relatief goedkoop. Waar een brandwerende plaat van 2,5m² 100 euro kost, kost een liter brandwerende verf 60 euro. Hiermee behandel je een oppervlak van 10m². Met brandwerende verf ben je dus goedkoper uit!

2. Minder arbeidsintensief

Het aanbrengen van brandwerende verf kost beduidend minder inspanning dan bijvoorbeeld het plaatsen van brandwerende platen. Brandwerende platen vereisen een unieke constructie, ze moeten geplaatst worden en tot slot worden afgekit. Brandwerend schilderen kost minder tijd omdat er enkel een laagje over het materiaal moet worden aangebracht en men met de kwast gemakkelijker overal bij kan.

3. Esthetische waarde

Brandwerend schilderen dient niet alleen functionele doelen, het zorgt er ook voor dat het oorspronkelijke uiterlijk van het materiaal behouden blijft. Omdat er alleen een laagje over de constructie wordt aangebracht, blijft het oorspronkelijke materiaal zichtbaar. Het zou bijvoorbeeld zonde zijn om een constructie met ornamenten dicht te timmeren met brandwerende platen; brandwerend schilderen is hier een geschikter optie.

Brandwerende verf nodig?

Op zoek naar een kwalitatieve brandwerende verf? In onze webshop vind je gecertificeerde verven voor iedere toepassing.

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie over dit product?

Meer informatie over dit product?

Andere artikelen

Last van de warmte? Schiet niet in een hittekramp.
Het is al lang bekend dat je vuur kunt doven door afdekken van de brandhaard. Het materiaal is veel verbeterd, want de oorspronkelijke blusdekens waren gemaakt van wol. Het nadeel van wol is dat het door vuur snel verpulvert, er blijft een zachte as over die erg ruikt naar verbrand