Hero van Cursus Omgaan met Agressie en Geweld Incompany

Cursus Omgaan met Agressie en Geweld Incompany

Categorieen:

Trainingen
2024-03-01 13:33:15
Hulp nodig bij dit onderwerp?

Wij helpen je uit de brand. Neem contact op en ontvang binnen 48 uur ondersteuning van Asphalia.

Home / Trainingen / Cursus Omgaan met Agressie en Geweld Incompany

Cursus Omgaan met Agressie en Geweld Incompany

Omgaan met agressie en geweld is een essentiële vaardigheid in veel beroepen. Het is belangrijk om te weten hoe je jezelf en anderen kunt beschermen, en hoe je kunt de-escaleren in potentieel gevaarlijke situaties. Een cursus omgaan met agressie en geweld kan hierbij helpen. Deze cursus is speciaal ontworpen voor bedrijven en organisaties, en wordt op locatie gegeven.

In deze cursus leer je hoe je agressie en geweld kunt herkennen, hoe je ermee om kunt gaan en hoe je het kunt voorkomen. De cursus is praktijkgericht en bevat veel oefeningen en rollenspellen. Zo kun je de geleerde vaardigheden direct in de praktijk brengen.

Wat je leert in de cursus

De cursus omgaan met agressie en geweld is een uitgebreide training die je leert om te gaan met verschillende soorten agressie en geweld. Je leert onder andere hoe je agressief gedrag kunt herkennen en hoe je het kunt voorkomen.

Section Image

Daarnaast leer je hoe je kunt de-escaleren in een situatie waarin agressie of geweld dreigt. Je leert technieken om jezelf en anderen te beschermen, en hoe je kunt omgaan met de emoties die agressie en geweld oproepen.

Herkennen van agressie en geweld

Het herkennen van agressie en geweld is de eerste stap in het omgaan ermee. In de cursus leer je de signalen van agressief gedrag te herkennen. Dit kan zowel verbaal als non-verbaal gedrag zijn. Door dit gedrag vroegtijdig te herkennen, kun je mogelijk voorkomen dat een situatie escaleert.

Je leert ook hoe je kunt inschatten of een situatie potentieel gevaarlijk is. Dit kan bijvoorbeeld zijn door de lichaamstaal van de ander te lezen, of door te letten op bepaalde woorden of zinnen die vaak voorafgaan aan agressief gedrag.

Omgaan met agressie en geweld

Eenmaal agressie of geweld herkend, is het belangrijk om te weten hoe je ermee om kunt gaan. In de cursus leer je verschillende technieken om een situatie te de-escaleren. Dit kan bijvoorbeeld zijn door rustig en duidelijk te communiceren, of door de ander af te leiden.

Je leert ook hoe je jezelf en anderen kunt beschermen in een gevaarlijke situatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een veilige afstand te houden, of door gebruik te maken van zelfverdedigingstechnieken.

Voorkomen van agressie en geweld

Voorkomen is beter dan genezen. In de cursus leer je daarom ook hoe je agressie en geweld kunt voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een positieve en respectvolle communicatiestijl te hanteren, of door duidelijke grenzen te stellen.

Je leert ook hoe je een veilige en respectvolle omgeving kunt creëren, waarin agressie en geweld minder snel voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door duidelijke regels en procedures te hebben, of door een cultuur van respect en openheid te bevorderen.

Waarom een incompany cursus?

Een incompany cursus omgaan met agressie en geweld heeft verschillende voordelen. Ten eerste is de cursus speciaal ontworpen voor jouw organisatie. De inhoud van de cursus kan dus volledig worden afgestemd op de specifieke situatie en behoeften van jouw organisatie.

Section Image

Daarnaast wordt de cursus op locatie gegeven. Dit betekent dat je geen reistijd hebt en dat je de cursus kunt volgen in een vertrouwde omgeving. Bovendien kunnen de oefeningen en rollenspellen worden aangepast aan de specifieke situaties die je in jouw organisatie tegenkomt.

Maatwerk

Een incompany cursus is maatwerk. Dit betekent dat de inhoud van de cursus volledig kan worden afgestemd op de specifieke situatie en behoeften van jouw organisatie. Zo kun je bijvoorbeeld extra aandacht besteden aan bepaalde vormen van agressie of geweld die in jouw organisatie vaak voorkomen.

Daarnaast kun je de cursus ook afstemmen op de specifieke leerdoelen van jouw medewerkers. Zo kunnen zij de vaardigheden leren die zij nodig hebben om veilig en effectief om te gaan met agressie en geweld.

Praktijkgericht

Een incompany cursus is praktijkgericht. Dit betekent dat de cursus veel oefeningen en rollenspellen bevat. Deze zijn gebaseerd op de specifieke situaties die je in jouw organisatie tegenkomt.

Zo kunnen je medewerkers de geleerde vaardigheden direct in de praktijk brengen. Dit maakt de cursus niet alleen leerzaam, maar ook direct toepasbaar.

Conclusie

Een cursus omgaan met agressie en geweld is een essentiële training voor veel beroepen. Het leert je hoe je agressie en geweld kunt herkennen, hoe je ermee om kunt gaan en hoe je het kunt voorkomen. Een incompany cursus heeft daarbij verschillende voordelen, zoals maatwerk en een praktijkgerichte aanpak.

Section Image

Of je nu werkt in de zorg, het onderwijs, de beveiliging of een andere sector waarin je te maken kunt krijgen met agressie en geweld, deze cursus kan je de vaardigheden geven die je nodig hebt om veilig en effectief om te gaan met deze uitdagingen.

Sluit je aan bij de Olsie Safety Community

Ben je klaar om je kennis over het omgaan met agressie en geweld naar een hoger niveau te tillen? Word lid van de Olsie Safety community en profiteer van een schat aan gratis kennisbronnen, zoals selectiegidsen, ebooks en online trainingen. Als lid krijg je bovendien exclusieve kortingen op hoogwaardige veiligheidsproducten en diensten. Versterk je vaardigheden en word onderdeel van een netwerk van professionals die zich inzetten voor veiligheid. Wordt Olsie lid en zet vandaag nog de stap naar een veiligere werkomgeving.

Hulp nodig bij dit onderwerp?
Wij helpen je uit de brand. Neem contact op en ontvang binnen 48 uur ondersteuning van Asphalia.