Search
Close this search box.

Kerstartikelen brandwerend impregneren

Meer informatie over dit product?

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Met de kerstdagen voor de deur groeit de behoefte aan brandveilige kerstversiering. Kerstbomen, kersttakken en kransen vormen rond deze tijd van het jaar een mooie aanvulling op het in- en exterieur maar omdat ze vaak (grotendeels) uit hout bestaan, zijn ze erg gevoelig voor brand. Veel bedrijven kiezen er daarom voor hun kerstdecoratie brandwerend te laten impregneren. De afgelopen maanden kregen de brandveiligheidspecialisten van Asphalia al verschillende verzoeken om kerstbomen- en artikelen brandwerend te maken. Hieronder twee mooie voorbeelden.

Kerstshowroom brandwerend maken

Een grote decoratiegroothandel in Aalten vroeg ons om, ter voorbereiding op de opening van de kerstshowroom, een vloer van boomschorssnippers brandwerend te impregneren. Hiertoe zijn de snippers op locatie behandeld, een keer omgewoeld en nogmaals ingespoten. De vloer is onderdeel van een uitgebreid en sfeervol kerstdecor waartegen de duizenden kerstartikelen goed tot hun recht komen. Door de boomschorssnippers te behandelen voor brand wordt de veiligheid van de bezoekers een stukje verder gewaarborgd. Met het bijgeleverde certificaat kan de groothandel aan de brandweer aantonen dat de boomschorssnippers voldoen aan alle geldende brandveiligheidseisen.

houtsnippers brandveilig maken

houtsnippers impregneren

Rendieren brandwerend impregneren

Een tweede verzoek kwam van een landelijk bedrijf in interieur- en exterieurbeplanting. Zij gaven ons de opdracht om een aantal multiplex-rendieren brandwerend te impregneren. Omdat de rendieren binnen worden ingezet en de geweien met kerstlampjes worden versierd, is het belangrijk dat ze slechts minimaal vatbaar zijn voor brand. Hiertoe hebben we de figuren ingesprayd met Alfastop voor hout, waarmee ze voldoen aan de door de brandweer gestelde eisen. Zo kunnen de rendieren veilig binnen worden gebruikt.

Vervolgopdracht

De opdrachtgever was erg tevreden met het behaalde resultaat en gaf ons daarom meteen een tweede opdracht mee. We mogen voor hen aan de slag met een aanzienlijke hoeveelheid natuurlijke kerstbomen: deze zijn erg vatbaar voor brand en worden daarom brandwerend geïmpregneerd. Hiervoor gebruiken wij Alfastop voor kerstbomen en kersttakken. Na behandeling voldoen ook deze kerstbomen aan alle gevraagde eisen. De gebruikte spray is volledig natuurlijk, veilig in gebruik en geurloos.

Hoe kunnen we jou helpen?

Wil jij je kerstbo(o)m(en) ook brandwerend laten behandelen of zelf aan de slag met onze producten?
Ga naar onze webshop of neem contact met ons op.

Meer informatie over dit product?

Meer informatie over dit product?

Andere artikelen

Er komen bij ons veel vragen binnen over het brandwerend impregneren van alle materialen. Hier vindt u de meest gestelde.
Ontdek meer in dit uitgebreide artikel van Asphalia, waar we diepgaande inzichten en deskundige analyses bieden over brandveiligheid