Search
Close this search box.

Is een ontruimingsoefening wettelijk verplicht?

Meer informatie over dit product?

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

In de Arbowet en Richtlijn nr. 89/391/EEG staat de verplichting om brandbestrijding, eerste hulp en evacuatie te regelen binnen jouw bedrijf.

Hoe vaak moet ik een ontruimingsoefening houden?

Tenminste 1x per jaar houd je een ontruimingsoefening. Het is belangrijk dat de BHV’ers adequaat kunnen handelen. De ontruimingsoefening is een mooi moment om te bekijken of het plan en de uitvoering in de praktijk aansluiten.

Plannen of onverwacht

Je kunt een ontruimingsoefening van te voren plannen. Zodat iedereen enigszins voorbereid is op de oefening. Echter, in een daadwerkelijke situatie dat je moet ontruimen, zijn je BHV’ers ook niet voorbereid.

Je kunt een ontruimingsoefening ook onverwacht laten plaatsvinden. Dan weet je zeker dat het een realistische oefening is, waar je, indien noodzakelijk, je plan op kunt aanpassen.

Meer informatie over dit product?

Meer informatie over dit product?

Andere artikelen

Gebruikelijk ontstaat een wervelbreuk door een val van een hoogte, een ongeval met een motor, brommer of een fiets. In ieder geval is er behoorlijk harde klap voor nodig om een wervelbreuk te doen ontstaan.
Ontdek meer in dit uitgebreide artikel van Asphalia, waar we diepgaande inzichten en deskundige analyses bieden over brandveiligheid