Search
Close this search box.

Impregneren, wat wordt er bedoeld.

Meer informatie over dit product?

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het verzamelwoord “IMPREGNEREN”.

Deze intro-kreet geeft exact aan wat er aan fout is met deze zoekterm. Want het woord impregneren omvat zeer veel onderwerpen. We gaan ze niet allemaal behandelen, maar de opties die BHV gericht zijn gaan we wel benoemen en mocht ik er een paar vergeten, dan kunt u ze zelf ook aanvullen.

Impregneren, doelstelling: waterdicht maken

Ook nu heeft het woord, zelfs in deze combinatie een meervoudige betekenis, want wat moet er waterdicht – waterwerend – worden gemaakt. Gaat het om een muur of gaat het om een tentdoek.

Impregneren, doelstelling: Brandwerend behandelen

Bij brandwerend impregneren wordt al snel gedacht aan het behandelen van een voorwerp op een dusdanige wijze dat het niet meer kan branden. Vaak wordt dit verward met het “brandveilig” maken ook wel compartimenteren genoemd. Ook het brandveilig maken is een vak apart, want dit is een zeer wisselend onderwerp. Soms is het dichten van sparingen al dan niet met een doorvoering, soms is het coaten, betimmeren of gewoon simpel impregneren – sprayen – van een voorwerp.

Impregneren, doelstelling: Brandvertragend behandelen

Brandvertragend Impregneren is het sprayen met een vloeistof van een voorwerp met als doelstelling de brandveiligheid te vergroten. Brandvertragend behandelen is echt wat anders dan iets onbrandbaar maken. Vaak moet iets in opdracht van de brandweer brandvertragend worden behandeld. Dan zult u ook een certificaat moeten overleggen.

Impregneren, doelstelling: Verduurzamen

Verduurzamend Impregneren is het sprayen met een vloeistof van een voorwerp met als doelstelling de levensduur te verlengen.

Impregneren, doelstelling: Vloeren dicht maken voor vuil

Je ziet steeds vaker vloeren van grind. Deze grindvloeren kunnen worden geïmpregneerd met een soort hars. Met deze hars maak je vloer water en vuildicht. Ook dit wordt impregneren genoemd.

Als het gaat om BRANDWERENDHEID.

Wat er ook brandwerend gemaakt moet worden, Asphalia kan uw partner zijn. Voor het brandwerend maken van een pand of het impregneren van een gordijn (met certificaat) bel dan met Asphalia. Telefoon 0318-488502
U wilt het zelf doen? Asphalia verkoopt 5 verschillende middelen voor het brandwerend maken van gordijnen, hout (binnen of buiten), decoratiemateriaal, kerstbomen enz. KLIK HIER en ga naar onze winkel.

Meer informatie over dit product?

Meer informatie over dit product?

Andere artikelen

De stabiele zijligging wordt toegepast bij een slachtoffer dat bewusteloos is met ademhaling.
Ontdek meer in dit uitgebreide artikel van Asphalia, waar we diepgaande inzichten en deskundige analyses bieden over brandveiligheid