Search
Close this search box.

Het impregneren van Hout: wat zijn je opties?

Meer informatie over dit product?

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Hout impregneren word gedaan om het hout eigenschappen te geven die het op dat moment nog niet heeft. Als je hout wilt impregneren om te verduurzamen, waterdicht of schimmelwerend te maken klik dan op de betreffende termen. Dit artikel gaat over het brandwerend maken van hout door middel van impregneren.

Er zijn veel mogelijkheden om hout te impregneren. Wat daarvoor de beste keuze is, hangt af van de soort hout, de hoeveelheid en de locatie waar het geïmpregneerd moet worden.

 Zelf je hout impregneren?

Dat kan in de meeste gevallen. Wanneer volstaan kan worden met de spraymethode, kunt u zelf impregneren met onze impregneermiddelen voor hout. Over deze methode hebben wij al een handleiding geschreven.

Klik hier om naar de webshop te gaan voor alle impregneemiddelen; ook voor hout!

 Impregneren van hout uitbesteden?

Er zijn heel veel redenen te bedenken om het impregneren uit te besteden. Wanneer je bijvoorbeeld moet kiezen voor de autoclaaf (vacuümdruk methode) of de dompel methode kunt je het simpelweg in de meeste gevallen niet zelf. Maar ook wanneer volstaan kan worden met het impregneren volgens de spray methode is uitbesteden vaak zelfs goedkoper!

Wilt u weten wat de meest efficiënte en voordelige methode is om uw hout brandwerend te maken? Omschrijf dan hieronder wat voor soort hout, de hoeveelheden van het hout en de eisen waaraan het hout moet voldoen. Wij zorgen dat u binnen 1 werkdag een op maat gesneden offerte krijgt voor het brandwerend impregneren van uw hout.

uitbesteden Zoek je een partij die brandwerende oplossingen kan realiseren?
Dit kan met certificaat van behandeling. Impregneren kan je ook uitbesteden, dit levert een flink aantal voordelen op! Erkend certificaat door derden, Geen tijdverlies, Kwaliteit garantie, Professionele aanpak.
Klik hier voor meer info.

[gravityform id=”1″ name=”Contact” title=”false”]

Asphalia Safety Group

Hoofdkantoor
Da Vincilaan 37
6716 WC EDE
Tel: 0318 488500
Fax: 0318 488501

klantenservice@asphalia.nl

Meer informatie over dit product?

Meer informatie over dit product?

Andere artikelen

Ontdek meer in dit uitgebreide artikel van Asphalia, waar we diepgaande inzichten en deskundige analyses bieden over brandveiligheid
De Brandweerstatistiek 2011 geeft een overzicht van de verschillende activiteiten van de Nederlandse brandweer in dat jaar. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het aantal meldingen wegens brand of hulpverlening, de aard hiervan en de locatie. Verder is er aandacht voor de opbouw van het personeelsbestand en de uitgaven van