Search
Close this search box.

Haperende AED’s, u kunt het voorkomen!

Meer informatie over dit product?

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

In de Telegraaf van 22 Februari werd aandacht besteed aan het feit dat in een aantal gevallen een AED niet zou functioneren.

Wij vonden dit een goede kans om u uit te leggen waarom (half) jaarlijkse controles van de AED en het op tijd vervangen van elektroden en batterijen zo enorm belangrijk is.

Jaarlijkse controle AED

AED Heartsine Samaritan 300P

Het aanschaffen van een AED voor uw kantoorpand, het winkelcentrum of zelfs een flatgebouw is een goed begin om de omgeving van u en uw gasten veiliger te maken. Maar met alleen de aanschaf alleen bent u er niet. Een AED is een apparaat dat op een batterij functioneert en daarom vanzelfsprekend onderhoud nodig heeft. Denk daarom bij aanschaf van een AED altijd aan een onderhoudsovereenkomst met uw leverancier.  Bij een aankoop van een AED bij Asphalia kunt u natuurlijk ook zo een onderhoudsovereenkomst afsluiten. Onze onderhoudsmonteur komt uw AED dan minimaal een keer per jaar controleren en eventuele defecte of verlopen delen vervangen. U leest verlopen en denkt waarschijnlijk, verlopen? Wat kan er nu verlopen aan een AED? Naast het feit dat de AED vermogen van de batterij gebruikt bij het afgeven van schokken, verbruikt deze ook vermogen bij het uitvoeren van zelfstests en zal deze batterij na verloop van tijd ‘leeg gelopen’ zijn. Daarom worden deze batterijen verkocht met een houdbaarheidsdatum en is het ten zeerste aan te raden om een batterij als reserve te hebben. De elektroden van de AED bevatten kleefgel, wat er voor zorgt dat de elektroden goed op de borstkas van het slachtoffer blijven kleven  Deze gel droogt na verloop van tijd uit, ook in de gesloten verpakking. Daarom worden elektroden verkocht met een houdbaarheidsdatum en is het belangrijk deze te laten controleren en waar nodig te laten vervangen.

Heeft u al een AED, maar geen onderhoudscontract? Of wilt u batterijen en elektroden bestellen? Neemt u dan contact met Asphalia op. Wij helpen u graag om te voorkomen dat u een van de meldingen bij de Inspectie van de Gezondheidszorg wordt.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21317359/__Doden_na_haperende_AED_s__.html

Meer informatie over dit product?

Meer informatie over dit product?

Andere artikelen

BHV gerelateerde subsidie's zijn aantrekkelijke vergoedingen voor opleidingen die kunnen oplopen tot 50 % van alle gemaakte kosten.
Ontdek meer in dit uitgebreide artikel van Asphalia, waar we diepgaande inzichten en deskundige analyses bieden over brandveiligheid