Doe-Het-Zelf_Spray

Handleiding: doe het zelf brandwerend impregneren

Brandwerend impregneren kunt u prima zelf. Het behandelvoorschrift met onze Alfastop brandvertragende producten is als volgt:

Alfastop brandvertragende vloeistof kan worden toegepast met behulp van een normaal sprayapparaat met een druk tussen de 3 en 5 bar, zoals een plantenspuit met pomp of drukspuit.

  • Het product moet fijn verneveld worden opgebracht met een afstand van ± 20 cm.
  • De te behandelde materialen moeten vooraf schoon en droog zijn.
  • Wanneer er product gemorst is moet dit snel met warm water worden verwijderd voordat de coating uitgehard is.

Voor een juiste impregnering is 1 liter Alfastop toereikend voor 5 tot 8 M2 stof/materiaal, dit is echter afhankelijk van de dikte van het te behandelen materiaal.
Ons advies is: voor de behandeling via een proefstukje een indruk te krijgen van het opnamevermogen en het gewenste resultaat.

Gordijnen
Dikke gordijnen, zoals velours gordijnen, vragen veel meer vloeistof dan dunne. Het is voor dikke gordijnen aan te raden om ze aan de voorzijde en achterzijde te behandelen. Dit is ook naadzakelijk bij gordijnen met een voering.

Hout
De densiteit (dichtheid) van hout is de bepalende factuur van het gebruik van het impregneermiddel

Gemorste vloeistof
Gemorste vloeistof zo snel mogelijk verwijderen, dus niet laten opdrogen. Onze producten bestaan uit onder andere zouten en fosfaten, deze kunnen reageren met bijvoorbeeld koper. Dit geeft dat een blauw groene uitslag op koper of messing. Op stenen en hout kan slechts een witte waas of uitslag voorkomen, deze is simpel te verwijderen met water, ook na dat deze is opgedroogd. De te impregneren producten verkleuren niet door alfastop. Wel raden we aan altijd eerst een klein stukje te proberen om te kijken of het product eventueel reageert het impregneermiddel.

Alfastop brandvertragende vloeistoffen zijn kant en klaar en mogen niet meer worden verdund.
Wij adviseren u de te behandelen materialen voor bewerking te reinigen.

brandwerend-kunststof-spray

Zoek je een brandwerend impregneermiddel?

Bepaal wat voor jou de beste keuze is voor het product dat je wilt impregneren en bestel deze in onze webshop!
Bij alle geleverde impregneermiddelen word een instructie video geleverd.
Bestel_in Webshop