Waarom een gasmeet rapport?

Er zijn verschillende situaties waar er om een gasmeet rapport wordt gevraagd. Bijvoorbeeld bij het gasvrij verklaren van een zeecontainer of een besloten ruimte. Een aantal belangrijke aspecten worden behandeld door onze instructeur gasmeten.

Klik voor meer informatie over een cursus gasmeten of om direct een boekingen te maken.
 


Wat staat er precies in een gasmeet rapport?

Marcel Legt onderstaand uit wat onder andere de inhoud is van een gasmeet rapport. Er zijn uiteraard verschillende varianten van de rapportages maar in de basis staan er altijd de te controleren stoffen in met de gemeten uitslag. De uitslag blijft een moment opname maar kan wel leiden tot een vervolg actie als een continumeting of een periodieke meting om de aangegeven tijd. Deze risico’s worden altijd van te voren ingeschat.

 
Met een gasmeet rapport kan je dus aantonen welke stoffen er op welke moment wel of niet aanwezig waren. Dit functioneer tevens als naslagwerk op de gasmeetwerkzaamheden.

Een voorbeeld van een dergelijk rapport vind je hieronder.

Meetrapport copy


Wat zijn de Risico’s van een gasmeetrapport?

Welke risico’s zijn er verbonen aan het ondertekenen van een gasmeetrapport? Marcel Peut Instructeur cursus gasmeten legt op basis van ervaring uit de praktijk uit wat dit allemaal met zich mee brengt.
 

 
Goed om te weten dat rapporten normaliter 3 jaar bewaard moeten worden. In het geval van een fout, incident of calamiteit word het document zelf 7 jaar na dato bewaard.