Search
Close this search box.

EHBO = waarnemen! Dat is lastig!

Meer informatie over dit product?

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Veel mensen hebben een probleem met het juist waarnemen van situaties. Vandaar eens wat anders dan iets serieus. Of is dit wel degelijk serieus te nemen?

Zeer veel mensen zijn doeners.

80% van de mensen zijn doeners. Dus de gemiddelde EHBO-er is ook een doener. Deze titel zegt het eigenlijk al. Ze doen eerst, alvorens na te denken. Resultaat: een chaos.

Een bepaalde categorie mensen zijn: denkers.

Zet een groep mensen bij elkaar die het stempel denkers opgeplakt hebben gekregen en er ontstaat een fantastische discussie. Weet je wat het probleem is: Ze blijven maar praten en praten, praten, praten. Er zal dus niets gebeuren.

Dan een groep beslissers.

Dat is ook wel leuk. De beslisser is iemand die leiding kan geven, maar niet kan uitvoeren.

Eerst waarnemen.

Je ziet wel dat je van alle typen mensen e.e.a. nodig hebt om tot een gefundeerde uitvoering te komen. Iedere situatie moet eerst worden beoordeeld, dus er moet een waarneming plaats vinden van wat er aan de hand is.

Kun je waarnemen hoeveel zwarte stipjes op dit plaatje aanwezig zijn?

stipjeskopie
Zo moeilijk is waarnemen dus.

De juiste cyclus

De juiste volgorde is dus:

  1. Waarnemen;
  2. Nadenken;
  3. Beslissen;
  4. Uitvoeren (doen)

Er zijn maar weinig mensen die dit allemaal in 1 persoon verenigd hebben.

Meer informatie over dit product?

Meer informatie over dit product?

Andere artikelen

Ontdek meer in dit uitgebreide artikel van Asphalia, waar we diepgaande inzichten en deskundige analyses bieden over brandveiligheid
Zo snel mogelijk de woning verlaten bij brand is essentieel. Hier kunt u echt uw leven en de levens van u gezin of huisgenoten mee redden. Helaas horen we steeds vaker in het nieuws dat mensen overlijden bij brand in het huis, wij vinden het daarom belangrijk om enkele tips met