Search
Close this search box.

DLP Cursus met 100% slagingspercentage

Meer informatie over dit product?

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Een verslag van de cursus DLP gegeven op 26 Juni, 3 & 9 Juli 2014

De Cursus DLP, ook wel Deskunig Leidinggevende Projecten genoemd, is Woensdag 9 juli afgerond met een slagingspercentage van 100%.
Alle zes cursisten zijn volgens de huidige uitslag geslaagd. De groep bestond uit 6 cursisten, waarvan 5 cursisten afkomstig van VIB Netwerken uit Zuidbroek en Apeldoorn. De algemene werkzaamheden van deze cursisten bestaan uit het aanleggen van kabels voor derden. Alle werknemers van VIB Netwerken hebben een leidinggevende functie binnen het bedrijf. De verwachting van de cursisten was dat hun werkzaamheden als toekomstig DLP-er zouden bestaan uit het wacht houden bij een put en dat het werk niet zo veel voor zou stellen. Echter is deze mening fiks bijgesteld na de deelname aan de cursus DLP.

VIB-netwerken Het was een pittige en theoretische cursus, zeker als je niet meer gewend bent om in de schoolbanken te zitten. De instructeur kwam met prima praktische voorbeelden en daar houd ik van!
Freddy Hulzebos, VIB Netwerken

De 6e cursist zocht een EPCN Diploma DLP en is werkzaam als ZZP-kraanmachinist. Na afstemming met de kandidaat en certificerende instellingen, is besloten dat onze toetsing voldoet voor zowel een NIKTA als EPCN certificaat. Alle andere cursisten krijgen namelijk een NIKTA certificaat als de examens zijn goed gekeurd. De afstemming maakte het mogelijk dat alle cursisten uiteindelijk het zelfde examen hebben gemaakt.

DLP-werkzaamheden

De data van de cursus waren 26 Juni en 3 Juli. Het examen vond plaats op 10 Juli.
De eerste dag was even kennismaken en is er veel theorie digitaal uitgewisseld. Helaas konden de boeken niet op tijd en vooraf verstrekt worden omdat de boeken niet leverbaar waren door de leverancier. Toch heeft de instructeur, Marcel Peut, bijna alle theorie (dan wel niet digitaal) kunnen verschaffen aan de cursisten.
Voor dag 2 was er huiswerk opgegeven. Dit bestond uit vragen en de opdrachten uit het boek CROW132. Deze moest helemaal gelezen worden en er moest een toolbox gemaakt worden voor de volgende les dag.

VIB-netwerken Vanuit het boek is het vrij droge stof, maar door er met elkaar over te praten leverde het nuttige en praktische informatie op.
dhr. Veenvliet, VIB Netwerken

Op dag 2 zijn er opdrachten door cursisten uitgevoerd en is het onderwerp gas-meten uitvoerig behandeld. Tevens is er weer theorie uit het CROW132 handboek behandeld.
Op dag drie wat laaste vragen doorgenomen, het resterende huiswerk behandeld en het laatste stukje theorie behandeld. Na de lunch is om 14:00 het examen van start gegaan en zijn om 16:00 het examen en de vragen doorgenomen.

Pittige, interessante cursus maar ben er veel wijzer van geworden. Hendrik Entjes

Zoals dhr. Entjes ook mooi verwoorde blijft DLP een pittige cursus voor de deelnemers en een uitdaging voor de instructeur om alles tot een goed einde te brengen. Toch mogen we concluderen dat het een geslaagd cursustraject is geweest en mogen we er van uitgaan dat Asphalia Training zes nieuwe DLP-ers heeft opgeleid die hun werkzaamheden nu in het veld kunnen uitvoeren.

Ook een cursus DLP volgen?
zie: asphaliatraining.nl/sog/dlp-deskundig-leidinggevende-projecten/


Meer informatie over dit product?

Meer informatie over dit product?

Andere artikelen

Een brandalarm gaat nooit zomaar af. Een brandalarm kan handmatig of automatisch worden geactiveerd. Dus is onderzoek vereist. Hier wordt uitgelegd wat je moet doen en vooral wat je niet moet doen.
Ontdek meer in dit uitgebreide artikel van Asphalia, waar we diepgaande inzichten en deskundige analyses bieden over brandveiligheid