Search
Close this search box.

Desinfecterende middelen, ter voorkoming van wondinfectie.

Meer informatie over dit product?

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Er zijn veel verschillende soorten desinfecterende middelen, wat kun je beter of nu beter niet gebruiken.

Onderscheidende eigenschappen van desinfectie.

Alle middelen hebben hun eigen eigenschappen. Sommige mensen vinden dat het niet mag prikken (pijn doen), andere zeggen weer het mag niet ruiken, een derde persoon geeft aan dat het juist wel moet prikken, want dan weet je dat het helpt. Een vierde persoon zegt: geef mij maar puur natuur, want ……………………….
Weet je, we gaan er gewoon een paar noemen.

Wettelijke verplichtingen.

Wond desinfecterende middelen horen thuis in de groep R.V.G. producten.
RVG betekend Registratie Voor Geneesmidelen. Alle desinfecterende producten die in een verbanddoos aanwezig kunnen zijn moeten een RVG nummer hebben. Indien een desinfectiemiddel GEEN RVG nummer heeft, dan is het middel niet geregistreerd en is de leverancier (samensteller van de verbanddoos) strafbaar. Het middel kan dan wel (misschien) desinfecterend zijn, maar minimaal niet gekeurd voor toepassing bij open wonden van mensen.

Betadine Jodium

betadine Betadine Jodium is een goed desinfectie middel met RVG keurmerk.
Voordeel: Prikt niet.
Nadeel: het verkleurd de wond en vlekken in kleding zijn zeer lastig.
Werkzame stof is: Povidon-jodium. Niet gebruiken bij schildklier afwijkingen en ook niet bij overgevoeligheid. Gebruik dit product niet langdurig.

Sterilon

Sterilon

Sterilon is een goed desinfecterend middel met RVG keurmerk.
Voordeel: kleurloos.
Nadeel: prikt (wordt als pijn ervaren).
Werkzame stof: Chloorhexedine digluconaat

Dettol

Dettol wordt hoegenaamd niet aangetroffen in verbanddozen. Het wordt meestal verkocht in grotere flacons (100 ml of meer). Dettol wordt meestal in een redelijke sterke concentratie verkocht waardoor je het zelf moet verdunnen.

Tea Tree

Tea Tree olie Tea Tree is een desinfecterend product met een lange houdbaarheid. Tea tree is zeer breed inzetbaar en een homeopatisch product. Volgens zeggen heeft Tea Tree van nature uit een desinfecterende, verzorgende werking. Het is volgens ingewijden zelfs een natuurlijk anti-bioticum. Het is de moeite waard om hier meer over te weten.

Meer informatie over dit product?

Meer informatie over dit product?

Andere artikelen

Ontdek meer in dit uitgebreide artikel van Asphalia, waar we diepgaande inzichten en deskundige analyses bieden over brandveiligheid
Voor een relatie gezocht ZZP-ers met kennis van brandveiligheid in de de bouwsector.