Burnfree trauma deken voor ernstige brandwondenBurnFree Hydrogel brand en trauma dekens zijn speciaal ontwikkeld voor eerste hulp bij brandwonden en om lichamelijke bescherming te bieden bij hitte, vuur en rook. De dekens zijn gemaakt van wol die voor het eerste gesponnen is. De speciale constructie van de wol zorgt ervoor dat de deken tot 14 keer het eigen gewicht aan BurnFree kan bevatten.

 

Gebruik van BurnFree brand en trauma dekens:

De deken zorgt voor lichamelijke bescherming bij vuur en brand. Als u de deken over het hoofd en lichaam draagt, kan deze gebruikt worden als bescherming voor bijvoorbeeld een reddingswerker of een persoon die vast zit in een brandende ruimte.

De BurnFree brand en trauma deken kan ook gebruikt worden als blusmiddel. Door de deken over een het vuur heen te leggen, creëert u bijvoorbeeld een vluchtroute.

Voor een eerste hulp behandeling kan de BurnFree brand en trauma deken gebruikt worden door de deken om een slachtoffer heen te wikkelen. De deken kan op deze manier gebruikt worden bij zowel personen die daadwerkelijk in brand staan als bij personen die brandwonden hebben opgelopen.

 

De BurnFree deken blust direct het vuur en tegelijkertijd koelt de deken brandbare delen, wat meestal kleding van het slachtoffer is, af. Het gebruik van de BurnFree brand en trauma deken vermindert zowel de mentale als de lichamelijk trauma door onmiddellijk te koelen, de wond(en) vochtig te houden en daardoor het slachtoffer te kalmeren. De BurnFree brand en trauma deken kan gebruikt worden om pijn te verminderen bij brandwonden, schroeiwonden, chemische verwondingen en verwondingen door elektriciteit.

Let bij chemische verwondingen wel op dat de wond eerst volledig gespoeld is en bij voorkeur gedesinfecteerd is voordat de deken gebruikt wordt. Als de deken gebruikt wordt bij wonden veroorzaakt door elektriciteit, zorg er dan eerst voor dat het apparaat die de verwondingen veroorzaakt heeft, uitgeschakeld staat. De BurnFree oplossing is namelijk op waterbasis en dit geleidt elektriciteit! De BurnFree brand en trauma deken kan ook gebruikt worden om kleine brandjes in de keuken te blussen. Ook vet-branden kunnen met de deken geblust worden. Voordat u de deken hiervoor gebruikt, draait u altijd het gas dicht en zet elektrische apparatuur uit. Gooi de deken over het vuur en gooi de deken van uw eigen lichaam af. Als u de deken om het vuur heen slaat richting uw eigen lichaam, bestaat de kans dat het vuur naar uzelf toeslaat. Als de deken een aantal minuten op het vuur heeft gelegen, kunt u de deken verwijderen. De BurnFree brand en trauma deken is verpakt in een duurzame verpakking die aan beide kanten open te ritsen is. De flexibiliteit van de verpakking maakt dat het makkelijk en comfortabel mee te nemen is. Ook heeft de verpakking een schouderband zodat u het makkelijk om uw schouder mee kunt dragen.