Gordijnen vormen een gemakkelijk doelwit voor een potentiële brand. Als de stof vlam vat, kruipt de warmte razendsnel omhoog richting het plafond. Vanaf daar verspreidt de brand zich in no time over de hele ruimte. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor hun gordijnen brandveilig te maken. De stof wordt dan ingesprayd met een brandvertragende vloeistof waardoor deze minder gemakkelijk vlam vat. Maar gordijnen worden na verloop van tijd vies. Een veelgestelde vraag is dan ook: mag ik brandwerende gordijnen wassen, of was ik het middel er dan uit?

Niet meer brandwerend na wassen

Als je behandelde gordijnen reinigt, is het inderdaad zo dat het brandvertragende middel eruit wordt gewassen. Dit komt doordat de brandvertrager op waterbasis is. Het middel lost daardoor op in het water. Doordat je de spray uitwast, is de stof niet langer brandveilig. Na het wassen is het dan ook belangrijk dat je de gordijnen opnieuw brandveilig maakt met een brandvertragende spray.

Tip: vooraf wassen

Het is natuurlijk best zonde als je gordijnen opnieuw moet impregneren, terwijl de gordijnen veel langer mee hadden gekund als je de stoffen niet had gewassen. Je kunt de gordijnen daarom het beste wassen vlak vóór de behandeling met een brandvertragende spray. De schone gordijnen kunnen dan weer een flinke tijd mee. Een ander voordeel van vooraf wassen is dat het impregneermiddel veel beter in de (schone) stof wordt opgenomen.

Laten reinigen + impregneren

Gordijnen wassen is geen klusje dat je gemakkelijk zelf doet. Zeker als het zware en/of dubbellaagse gordijnen zijn, kost het reinigen van gordijnen veel tijd en moeite. De vraag is bovendien of je hardnekkige vlekken er echt goed uit krijgt. Je kunt er daarom ook voor kiezen om het wassen aan ons over te laten.* Wij wassen de gordijnen grondig en behandelen ze daarna met een brandvertragend impregneermiddel. Je krijgt de gordijnen dan schoon, behandeld en droog weer terug.

Meer informatie? Weten wat het kost? Bereken nu direct de prijs via de calculator hieronder.

*Wij wasten en impregneerden tot nu toe meer dan 20.000m²!