Brandwerend lakken, brandvertragend impregneren… Je hebt er wel eens van gehoord, maar wat is het nu precies? En kun je het zelf doen, of moet je het overlaten aan professionals?

Brandwerend lakken

Brandwerend lakken is vakwerk. Het materiaal wordt meerdere keren bedekt met verschillende
primers, lakken en topcoatings om zo een optimale brandweerstand (tot 60 minuten) te genereren.
Hoewel het voor de hand ligt om de lak te kwasten, is het ook mogelijk om deze te rollen of zelfs
te spuiten.

Uitbesteden of zelf doen?

In sommige situaties kun je prima zelf aan de slag. In andere situaties kun je de klus beter uitbesteden. Omdat iedere materiaalsoort een eigen laagdikte vereist, wordt het coaten van bijvoorbeeld een overloop al gauw een lastig verhaal.

De klus uitbesteden
De taak overlaten aan een specialist scheelt een hoop tijd. Daarnaast ontvang je een certificaat van behandeling wanneer je de klus uitbesteedt, waarmee je aan bijvoorbeeld de brandweer kunt laten zien dat de brandveiligheid is opgewaardeerd. Wil je er zeker van zijn dat de klus op een professionele manier wordt uitgevoerd en je aan de juiste normen en certificeringen voldoet? Laat dan de specialisten van www.brandwerendschilderen.nl de klus uitvoeren.

Zelf brandwerend lakken
Als je zelf de klus wilt klaren ga dan naar www.brandwerendeverfshop.nl voor het bestellen van de juiste lak. In deze webshop kun je eenvoudig via de wizard je voorkeuren opgeven, zoals de brandklasse, om vervolgens tot de verf te komen die het best past bij jouw klus.

Weet je nog niet of je de klus zelf wil doen of liever uitbesteedt, neem dan contact voor een goed advies.

Brandwerend impregneren

Waar je bij het lakken een laag op het materiaal aanbrengt, wordt de laag bij impregneren in het
materiaal gesprayd. Het materiaal raakt van de brandwerende stof doordrenkt, waardoor het bij
brand langer duurt voor het vlam vat.

Zelf doen of uitbesteden?

Impregneren kun je leren. Het is een toegankelijke methode die zich prima leent voor de huis-,
tuin- en keukenklusser. Het is echter niet zo dat je met één sprayfles los kunt gaan op alles om je
heen: verschillende materialen vragen om verschillende sprays. Op www.brandvertragendimpregneermiddel.nl kun je aangeven wat voor materiaal. Voorbeelden hiervan zijn karton, papier, stof, katoen, hout, kunststof en kerstbomen.

In bepaalde gevallen is het verstandiger om het brandvertragend impregneren over te laten aan een specialist. Wil je hier meer informatie over? Wij komen graag met je in contact.