Een doek is een weefsel, een weefsel is dus textiel, dus kan het een brandwerend doek worden.

Inhoudsopgave van dit artikel.

Door te klikken op onderstaande opsomming gaat u direct naar de uitleg.

Door te klikken op onderstaande opsomming gaat u direct naar de aan te schaffen producten.

Hoe maak ik een doek tot brandwerend doek

Ieder doek kan brandwerend worden gemaakt. Het is wel belangrijk om te weten uit welke grondstoffen dit doek is opgebouwd. Het basis materiaal bepaald welk impregneermiddel er moet worden gebruikt. Tevens kan het belangrijk zijn om te weten of het doek al andere behandelingen heeft ondergaan. Een reeds toegepaste behandeling zou kunnen zijn: Het waterdicht maken van het doek.

Brandwerend doek creëren van onbehandelde vezels.

Brandwerend doek creëren van NATUURLIJKE VEZELS
Natuurlijke vezels zijn katoen, linnen, wol, zijde en dergelijke producten. Deze producten zijn poreus en de impregneervloeistof kan dus in het product dringen. Het impregneermiddel zal goed werken, mits er in het doek niet meer dan 70% aan kunstmatige stoffen is verwerkt.
Brandwerend doek creëren van KUNSTMATIGE of GEMENGDE VEZELS
Kunstmatige vezels zijn fabrieksmatig geproduceerd, dit zijn nylon en viscose. Deze vezels zijn niet poreus, maar door middel van een speciaal impregneermiddel wel degelijk brandwerend te behandelen. Het te behandelen doek mag dan niet meer dan 30% natuurlijke vezels bevatten.

Brandwerend doek creëren van reeds behandelde vezels.

Doek dat reeds voor andere doelstellingen is behandeld, is gebruikelijk maar aan één zijde behandeld. Een doek dat een waterdicht behandeling heeft ondergaan is normaliter aan de buitenzijde behandeld. Het doek brandwerend maken doe je dan vanaf de binnenzijde van het doek. Ook nu is het belangrijk om te weten hoe de samenstelling van het brandwerend te maken doek is in verband met de juiste keuze van het impregneermiddel.

Eis Brandweer: Certificaat van behandeling!

Indien de brandweer heeft verordineert dat u een “certificaat van behandeling” moet hebben, dan bent u bij ons ook op het juiste adres. Wij behandelen het brandwerend te maken doek voor u. Neem dan contact met ons op via onze contact pagina of bel Asphalia 0318-488502

Kies uw benodigde product voor de NATUURLIJKE VEZELS

Brandwerende spray natuurlijke vezels
Alfastop impregneerpakket voor natuurlijke vezels per sprayfles
Dit impregneerpakket is zo ontwikkeld dat je zelf stoffen, maar ook papier en karton brandveilig kunt maken. Het pakket bevat impregneermiddel, een speciale spray-oplossing, instructievideo’s en certificaten. Te behandelen stoffen moeten bestaan uit minimaal 35% natuurlijke vezels zoals: Katoen, Vlas, Linnen, Jutte, Wol, Zijde, Mohair, Alpaca.Meer informatie


Impregneermiddel voor Natuurlijke Vezels

Brandvertragende vloeistof voor natuurlijke vezels (Voordeelverpakking)
Gecertificeerde brandvertragende vloeistof voor het brandwerend impregneren van materialen op basis van natuurlijke vezels welke absorberend zijn. Onder andere: karton, papier en stoffen (onder andere: jutte, linnen, katoen). Met 1 can kunt u ongeveer 70 tot 100 m2 behandelen.

Meer informatie

Kies uw benodigde product voor de GEMENGDE of KUNSTMATIGE VEZELS

Brandwerende spray voor kunststof en mengvezels.
Impregneerpakket voor stoffen van gemengde vezels per sprayflacon
Dit impregneerpakket is zo ontwikkeld dat je zelf stoffen welke bestaan uit verschillende soorten vezels (of minder als 30% natuurlijke vezels) brandveilg kunt maken. Het pakket bevat impregneermiddel, een speciale spray-oplossing, instructievideo’s en certificaten.Meer informatie


Brandvertragende vloeistof voor kunststof en mengvezel
Brandvertragende vloeistof voor stoffen van kunst en mengvezels in voordeelverpakking
Alfastop brandvertragende vloeistof voor kunst en mengvezels is een ongevaarlijke en gebruiksvriendelijke vloeistof voor het brandwerend impregneren van stoffen met meer dan 70% synthetische vezels, zoals polyester, polyamide en viscose. Waaronder bijvoorbeeld: Woningtextiel, Tapijten, Vlaggen, Kleding.

Meer informatie

Terug naar de samenvatting.