Search
Close this search box.

Brandvertragende stoffen: alle opties op een rijtje.

Meer informatie over dit product?

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Brandvertragende producten uitgelegd

De term brandvertragende stoffen is een term die zeer breed uitlegbaar is, want wat bedoeld u:
1. Textiel brandvertragend impregneren.
2. Textiel die reeds brandvertragend is geproduceerd.
3. Vloeistoffen om voorwerpen brandvertragend te behandelen.
 

U heeft opdracht van de brandweer

Het gebeurt heel vaak dat u van de brandweer de opdracht krijgt om voorwerpen brandwerend te maken. Nu is er een verschil of u een certificaat van behandeling moet hebben of dat u kunt volstaan met een productcertificaat. Als u een certificaat van behandeling moet hebben, dan bent u verplicht om het te behandelen voorwerp aan derden uit te besteden.
Vraag dan HIER uw offerte aan voor brandwerend maken.

Hieronder gaan we de drie typen van brandvertragende stoffen behandelen

brandvertragend impregneren.
Om textiel brandvertragend te impregneren moeten we eerst een onderverdeling maken.

 • Textiel betaande uit minder dan 70% kunstvezel.
  Dus textiel bestaande uit 100% katoen, linnen of wol zijn natuurlijk vezels en er mag dus ook een fors gedeelte (maximaal 70%) aan kunstmatige vezels in verwerkt zijn.
 • Textiel betaande uit meer dan 70% kunstvezel.
  Een weefsel bestaande uit meng- of kunstvezels moet met de juiste brandwerende vloeistof worden behandeld. Let erop dat het een weefsel is met maximaal 30% natuurlijke stof. Een weefsel dat bestaat uit 100% nylon hoort dus in deze categorie thuis.
Vloeistoffen om voorwerpen brandvertragend te behandelen.
Brandvertragende vloeistoffen verkopen we in 6 verschillende samenstellingen, hierdoor is bijna alles brandvertragend te maken. De zes verschillende vloeistoffen zijn:

 • Alfastop, natuurlijke vezels
 • Alfastop, gemengde vezels
 • Alfastop, kunststof
 • Alfastop, onbehandeld hout
 • Alfastop, buiten hout
 • Alfastop, kerstbomen en kersttakken

Deze zes verschillende vloeistoffen worden verkocht in drie varianten, te weten; 1 literfles, 1 literfles met spraykop, 10 liter can. Hieronder kunt u de literflessen gevuld met brandvertragende vloeistof met spraykop bestellen via onze webshop.

Brandwerende spray natuurlijke vezels
Alfastop impregneerpakket voor natuurlijke vezels per sprayfles
Dit impregneerpakket is zo ontwikkeld dat je zelf stoffen, maar ook papier en karton brandveilig kunt maken. Het pakket bevat impregneermiddel, een speciale spray-oplossing, instructievideo’s en certificaten. Te behandelen stoffen moeten bestaan uit minimaal 35% natuurlijke vezels zoals: Katoen, Vlas, Linnen, Jutte, Wol, Zijde, Mohair, Alpaca wol.
Meer informatie

Brandwerende spray voor kunststof en mengvezels.
Impregneerpakket voor stoffen van gemengde vezels per sprayflacon
Dit impregneerpakket is zo ontwikkeld dat je zelf stoffen welke bestaan uit verschillende soorten vezels (of minder als 30% natuurlijke vezels) brandveilg kunt maken. Het pakket bevat impregneermiddel, een speciale spray-oplossing, instructievideo’s en certificaten.
Meer informatie

Kunststof brandvertragende spray
Impregneerpakket voor kunststof en decoratie per sprayfles
Dit impregneerpakket is zo ontwikkeld dat je zelf producten van kunststof en plastic (zoals kunstbloemen en kunstbomen) brandvertragend kunt maken. Het pakket bevat impregneermiddel, een speciale spray-oplossing, instructievideo’s, certificaten en een vraagbaak om op terug te vallen.
Meer informatie

Brandwerende spray voor onbehandeld hout
Impregneerpakket voor hout, riet, stro en zachtboard per flacon
Dit impregneerpakket is zo ontwikkeld dat je zelf hout, riet, stro en zachtboard brandvetragend kunt maken. Het pakket bevat impregneermiddel, een speciale spray oplossing, instuctievideo’s, certificaten en altijd een vraagbaak om op terug te vallen.
Meer informatie

Alfastop Spray voor Buiten HoutAlfastop brandwerende spray voor buiten hout

Alfastop brandwerende spray voor buiten hout is DE methode om gemakkelijk jou product te behandelen dat in een buitenomgeving wordt toegepast. De Alfastop brandwerende spray voor buiten hout is een transparante coating die uitloging voorkomt en niet beïnvloed word door weer invloeden. Na het correct impregneren voldoen de […]

Lees meer  > Bestellen kan via de klantenservice

Brandvertragende spray voor kerstbomen en kersttakken

Impregneerpakket voor kerstversiering per sprayfles

Speciaal ontwikkelt pakket om natuurlijke kerstbomen en kerstversiering brandvertragend te impregneren. Inclusief certificaten en online video instructie!
Meer informatie

Meer informatie over dit product?

Meer informatie over dit product?

Andere artikelen

Ontdek meer in dit uitgebreide artikel van Asphalia, waar we diepgaande inzichten en deskundige analyses bieden over brandveiligheid
Een onderdeel van een reanimatie is de mond-op-mondbeademing. De mond-op-mondbeademing wordt na de borstcompressie uitgevoerd. Dus eerst 30 borstcompressie's in het tempo van 110 keer per minuut met een diepte bij volwassenen van 5-6 cm.