Onderstaand een overzicht van de veel gestelde vragen over brandvertragend impregneren van gordijnen.

Kan ik alle stoffen laten impregneren?

Ja, in principe wel, maar het is afhankelijk van het vochtopnemend vermogen van het materiaal welk impregneermiddel er gebruikt moet worden. Belangrijk is te weten of de stofsoort meer of minder dan 30% natuurlijke garen bevat.

Hoe kan ik bij gordijnen de juiste hoeveelheid impregneermiddel bepalen?

Bij geplooide gordijnen wordt de maat bepaald door de breedte x hoogte plus 10% of 15% afhankelijk van de soort pooi die is gebruikt.

uitbestedenZoek je een partij die brandwerende oplossingen kan realiseren?
Dit kan met certificaat van behandeling. Impregneren kan je ook uitbesteden, dit levert een flink aantal voordelen op! Erkend certificaat door derden, Geen tijdverlies, Kwaliteit garantie, Professionele aanpak.
Klik hier voor meer info.

Moeten gevoerde gordijnen aan beide zijden geïmpregneerd worden?

Ja, om een 100% impregnatie te garanderen moeten de gevoerde gordijnen aan beide zijden worden geïmpregneerd met brandvertragende vloeistof. Er kan immers ook aan bijde zijden brand onstaan. Indien het mogelijk is worden de gordijnen binnenstebuiten gekeerd om ook de binnenzijde te impregneren. In sommige gevallen kunnen de gordijnen ook in een dompelbad behandeld worden.

Moeten gordijnen voor behandeling gewassen worden?

Ja, dat is zelfs vereist. Waar vuil zit, kan immers geen impregneermiddel zitten. Bij sommige stoffen kunnen we zelf het impregneermiddel toevoegen tijdens de wasbeurt. Dit kan overigens niet in de gewone wasmachine.

Zoek je een brandwerend impregneermiddel?

Bepaal wat voor jou de beste keuze is voor het product dat je wilt impregneren en bestel deze in onze webshop!
Bij alle geleverde impregneermiddelen word een instructie video geleverd.
Bestel_in Webshop