Bluspoeder en reinigen.
Bluspoeder, het geeft een puinhoop! Dat bluspoeder een puinhoop maakt, dat kan. De vraag die dan ontstaat is: ”Hoe maak ik het schoon, hoe reinig ik alles”.

Reinigen van een poederblusser

Het reinigen van de poederbrandblusser zelf moet je laten doen door een onderhoudsbedrijf. Als een poederblusser is gebruikt, dan kun je eigenlijk beter de brandblusser vervangen in plaats van reinigen en hervullen. Ondanks dat poeder in principe een zoutvorm is en niet gevaarlijk, niet gevaarlijk tussen aanhalingstekens, geeft het zo’n ongelofelijke bende, dat je dat risico niet moet lopen.
 

 

Hoe verwijder je bluspoeder

Alles zit onder het stof en dat stof smaakt erg vies. Het stof is uitermate fijn van structuur, kamers verder en jaren later kom je het nog tegen. Een gewone stofzuiger zuigt het bluspoeder op en blaast het samen met de lucht (voor een gedeelte) aan de achterzijde weer uit.
HET GEVOLG: Het bluspoeder wordt letterlijk overal heen geblazen en zal zich vastzetten in alle electronika, ook in je stofzuiger. Na verloop van tijd zal de apparatuur door oxidatie (oorzaak: bluspoeder) het begeven.
Reinigen met water: NIET DOEN! Bluspoeder lost niet op in water, gaat klonteren en blijft verstuiven.

Liever geen risico op nevenschade door zelf reinigen bluspoeder?

Er zijn gespecialiseerde bedrijven in het opruimen en schoonmaken van salvageschade. Zij gebruiken wel een stofzuiger, maar die is er speciaal voor gemaakt.

”Bluspoeder NIET gevaarlijk”.

Men zegt dat bluspoeder niet gevaarlijk is, maar het kan hele lelijke gevolgen hebben.
Bluspoeder heeft een sterk laxerende werking en diaree is wel gevaarlijk. Door diaree kun je uitdrogen en in shock raken.