Search
Close this search box.

Een BHV cursus is en blijft verplicht

Meer informatie over dit product?

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Sinds 1994 is een opleiding BHV verplicht. BHV betekent: BedrijfsHulpVerlening. De doelstellingen van een BHV cursus is, dat er bij ongevallen minder economische schade is en dat het persoonlijk leed tot een minimum wordt beperkt.

BHV wordt breder getrokken, dus een BHV cursus blijft.

De rijksoverheid wil de term bedrijfshulpverlening veranderen in basis hulpverlening. Ondanks de vele geruchten dat de verplichte BHV verminderd wordt, spreekt de rijksoverheid eerder over het uitbreiden naar evenementen en grote gebouwen.

BHV / BHV cursus anno 2011-2012.

BHV-er Ieder bedrijf met personeel – dat minstens 40 uur per week verloont – moet een BHV-er in huis hebben. Deze BHV-er mag ook de werkgever zijn. De BHV moet geregeld zijn naar aanleiding van de RI&E . In de RI&E worden de risicofactoren vermeld en dit bepaalt hoe de BHV organisatie moet worden ingericht.

Een BHV cursus en niet-zelfredzame mensen.

Zodra er sprake is in een bedrijf/organisatie van niet-zelfredzame mensen dan worden de regels over de bedrijfs/basis hulpverlening behoorlijk aangetrokken en zal er een BHV cursus moeten worden gevolgd. Enkele niet-zelfredzame groepen zijn:

 • mindervaliden
  • geestelijk mindervaliden
  • lichamelijk mindervaliden
 • baby’s
 • kleine kinderen

 

Verplichte onderdelen in een BHV cursus.

Er zijn een aantal onderdelen die verplicht zijn gesteld volgens de wetgeving in een BHV cursus. Deze vier onderdelen zijn:

 1. levensreddend handelen;
 2. brand;
 3. ontruiming;
 4. communicatie.

 

Een BHV cursus voor enkele personen.

Via de onze website kunt u een keuze maken uit diverse mogelijkheden, plaatsen en datums.
Klik hier en schrijf u direct in voor een BHV cursus bij u in de regio.

Een BHV cursus voor een groep.

Indien u een groep heeft van vijf of meer personen die u in één keer kan missen op uw bedrijf, dan is het wellicht zinvol om een In Company BHV cursus aan te vragen.

Meer informatie over dit product?

Meer informatie over dit product?

Andere artikelen

Veiligheidsvesten zijn er in veel soorten en maten, maar ook in heel veel kwaliteit en prijsverschillen. Veiligheidsvesten worden voor veel doelstellingen gebruikt en de kwaliteit kan afhankelijk zijn van de doelstelling.
Ontdek meer in dit uitgebreide artikel van Asphalia, waar we diepgaande inzichten en deskundige analyses bieden over brandveiligheid