Search
Close this search box.

Algemene vragen brandwerend impregneren

Meer informatie over dit product?

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Er leven veel vragen omtrent het brandwerend impregneren. In dit artikel zetten we de belangrijkste op een rij.

Is het verstandig om eerst een monsterstukje op te sturen voor een test, alvorens over te gaan tot impregneren?

Dat is heel verstandig, want ieder materiaal heeft weer zijn eigen brandeigenschappen. Het testen voor en na het impregneren danwel tijdens het behandelen geeft een duidelijk beeld hoe te handelen en met welk materiaal. Het voorkomt ook problemen en eveneens teleurstellingen.

Hoe lang is de droogtijd?

In veel gevallen is het visueel door zijn voldoende om een product verder te verwerken. In sommige gevallen, afhankelijk van het te impregneren materiaal, is het nodig dat een product echt goed opdroogt en uithard. Dan is de droogtijd ongeveer 1 dag. Het belangrijkste is dat de vloeistof, soms water, verdampt uit het product en dan het pure impregneermiddel achterblijft in of op het te impregneren product.

uitbesteden Zoek je een partij die brandwerende oplossingen kan realiseren?
Dit kan met certificaat van behandeling. Impregneren kan je ook uitbesteden, dit levert een flink aantal voordelen op! Erkend certificaat door derden, Geen tijdverlies, Kwaliteit garantie, Professionele aanpak.
Klik hier voor meer info.

Kunnen alle materialen brandwerend geïmpregneerd worden?

Voor de meeste materialen is wel een impregneermiddel om het brandwerend te maken, maar de doorslaggevende factor voor een juiste impregnatie blijft het indringend vermogen van het materiaal. Asphalia heeft ruim 15 jaar ervaring met materialen als houten kisten, kunststof bloemstukken, bamboe, meubelen, rieten woningen en daken, textiel op rol, enz. enz.

Is het mogelijk om op lokatie te impregneren?

Ja dat is mogelijk, maar bij voorkeur vinden de werkzaamheden voor het brandwerend impregneren plaats bij Asphalia. Asphalia bezit professionele apparatuur en geoptimaliseerde ruimtes. Ook hoeft dan niet de omgeving te worden afgeplakt wat extra tijd (en dus geld) kost.

Zijn karpetten en vloerkleden ook brandwerend te impregneren?

Uiteraard is impregneren mogelijk. Vloerkleden en karpetten zijn echter doorgaans onderhevig aan slijtage door het belopen ervan. Hierdoor kan er geen garantie afgegeven worden voor wat betreft de werking van drie jaar die normaliter bij onze impregneermiddelen gegarandeerd wordt.

Is mijn tent ook brandvertragend te impregneren?

Dat is zeker mogelijk, maar ook hierbij geldt; van welk materiaal is de tent gemaakt en is deze wel of niet schoon. Ook is het belangrijk na te gaan of de stof ook behandeld is met een waterafstotend middel. Neem contact op met de klantenservice als u meer informatie wilt.

Direct Contact

Heb je meer vragen? Neem gelijk contact met onze experts.

[gravityform id=”1″ name=”Contact” title=”false”]

Asphalia Safety Group

Hoofdkantoor
Da Vincilaan 37
6716 WC EDE
Tel: 0318 488500
Fax: 0318 488501

klantenservice@asphalia.nl

Meer informatie over dit product?

Meer informatie over dit product?

Andere artikelen

Geen water bij de hand? Gebruik hydrogel bij brandwonden.
Ontdek meer in dit uitgebreide artikel van Asphalia, waar we diepgaande inzichten en deskundige analyses bieden over brandveiligheid