Search
Close this search box.

60% van alle brandmeldingen zijn loos alarm

Meer informatie over dit product?

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

De Brandweerstatistiek 2011 geeft een overzicht van de verschillende activiteiten van de Nederlandse brandweer in dat jaar. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het aantal meldingen naar aanleiding van brand of hulpverlening, de aard hiervan en de locatie. Verder is er aandacht voor de opbouw van het personeelsbestand en de uitgaven van de brandweer. Een opvallende statistiek is dat 60% van alle meldingen van brand loos alarm zijn!

In 2011 zijn bij de brandweer 155 duizend meldingen binnengekomen: 107 duizend brandmeldingen en 48 duizend verzoeken tot hulpverlening. Het totale aantal meldingen is met 2 procent gestegen ten opzichte van 2010. Dit komt hoofdzakelijk door een stijging van het aantal brandmeldingen (4 procent). Het aantal verzoeken om hulpverlening door de brandweer in 2011 was iets lager dan voorgaand jaar (0,5 procent).

Download hier de Brandweerstatistiek 2011 (1mb)

Meer informatie over dit product?

Meer informatie over dit product?

Andere artikelen

Botbreuken in de armen zijn vervelend. Het verlenen van de eerste hulp van een bovenarm is anders dan van een onderarm of van een hand.
Ontdek meer in dit uitgebreide artikel van Asphalia, waar we diepgaande inzichten en deskundige analyses bieden over brandveiligheid