Direct contact? | Bel: 0318 488500 | Mail: klantenservice@asphalia.nl

EHBO = waarnemen! Dat is lastig!

16 januari 2012

Veel mensen hebben een probleem met het juist waarnemen van situaties. Vandaar eens wat anders dan iets serieus. Of is dit wel degelijk serieus te nemen?

Zeer veel mensen zijn doeners.

80% van de mensen zijn doeners. Dus de gemiddelde EHBO-er is ook een doener. Deze titel zegt het eigenlijk al. Ze doen eerst, alvorens na te denken. Resultaat: een chaos.

Een bepaalde categorie mensen zijn: denkers.

Zet een groep mensen bij elkaar die het stempel denkers opgeplakt hebben gekregen en er ontstaat een fantastische discussie. Weet je wat het probleem is: Ze blijven maar praten en praten, praten, praten. Er zal dus niets gebeuren.

Dan een groep beslissers.

Dat is ook wel leuk. De beslisser is iemand die leiding kan geven, maar niet kan uitvoeren.

Eerst waarnemen.

Je ziet wel dat je van alle typen mensen e.e.a. nodig hebt om tot een gefundeerde uitvoering te komen. Iedere situatie moet eerst worden beoordeeld, dus er moet een waarneming plaats vinden van wat er aan de hand is.

Kun je waarnemen hoeveel zwarte stipjes op dit plaatje aanwezig zijn?

stipjeskopie
Zo moeilijk is waarnemen dus.

De juiste cyclus

De juiste volgorde is dus:

  1. Waarnemen;
  2. Nadenken;
  3. Beslissen;
  4. Uitvoeren (doen)

Er zijn maar weinig mensen die dit allemaal in 1 persoon verenigd hebben.

Delen wordt gewaardeerd!

About Peter Jantz

Peter Jantz heeft in 1998 Asphalia opgericht en is nu algemeen directeur en eigenaar van Asphalia Safety Group. Het moederbedrijf achter diverse Asphalia bedrijven; allemaal gespecialiseerd in specifieke veiligheidsoplossingen.

Reageer!

Je email adres wordt niet gepubliceerd!

*

© 1998-2014 Asphalia safety group | Onderdeel van de Asphalia Safety Group                    Ontwikkeld door Profit Learning - Tel: 038 7507009