Direct contact? | Bel: 0318 488500 | Mail: klantenservice@asphalia.nl

Desinfecterende middelen, ter voorkoming van wondinfectie.

15 februari 2012

Er zijn veel verschillende soorten desinfecterende middelen, wat kun je beter of nu beter niet gebruiken.

Onderscheidende eigenschappen van desinfectie.

Alle middelen hebben hun eigen eigenschappen. Sommige mensen vinden dat het niet mag prikken (pijn doen), andere zeggen weer het mag niet ruiken, een derde persoon geeft aan dat het juist wel moet prikken, want dan weet je dat het helpt. Een vierde persoon zegt: geef mij maar puur natuur, want ……………………….
Weet je, we gaan er gewoon een paar noemen.

Wettelijke verplichtingen.

Wond desinfecterende middelen horen thuis in de groep R.V.G. producten.
RVG betekend Registratie Voor Geneesmidelen. Alle desinfecterende producten die in een verbanddoos aanwezig kunnen zijn moeten een RVG nummer hebben. Indien een desinfectiemiddel GEEN RVG nummer heeft, dan is het middel niet geregistreerd en is de leverancier (samensteller van de verbanddoos) strafbaar. Het middel kan dan wel (misschien) desinfecterend zijn, maar minimaal niet gekeurd voor toepassing bij open wonden van mensen.

Betadine Jodium

betadine Betadine Jodium is een goed desinfectie middel met RVG keurmerk.
Voordeel: Prikt niet.
Nadeel: het verkleurd de wond en vlekken in kleding zijn zeer lastig.
Werkzame stof is: Povidon-jodium. Niet gebruiken bij schildklier afwijkingen en ook niet bij overgevoeligheid. Gebruik dit product niet langdurig.

Sterilon

Sterilon

Sterilon is een goed desinfecterend middel met RVG keurmerk.
Voordeel: kleurloos.
Nadeel: prikt (wordt als pijn ervaren).
Werkzame stof: Chloorhexedine digluconaat

Dettol

Dettol wordt hoegenaamd niet aangetroffen in verbanddozen. Het wordt meestal verkocht in grotere flacons (100 ml of meer). Dettol wordt meestal in een redelijke sterke concentratie verkocht waardoor je het zelf moet verdunnen.

Tea Tree

Tea Tree olie Tea Tree is een desinfecterend product met een lange houdbaarheid. Tea tree is zeer breed inzetbaar en een homeopatisch product. Volgens zeggen heeft Tea Tree van nature uit een desinfecterende, verzorgende werking. Het is volgens ingewijden zelfs een natuurlijk anti-bioticum. Het is de moeite waard om hier meer over te weten.
Delen wordt gewaardeerd!

About Peter Jantz

Peter Jantz heeft in 1998 Asphalia opgericht en is nu algemeen directeur en eigenaar van Asphalia Safety Group. Het moederbedrijf achter diverse Asphalia bedrijven; allemaal gespecialiseerd in specifieke veiligheidsoplossingen.

Reageer!

Je email adres wordt niet gepubliceerd!

*

© 1998-2014 Asphalia safety group | Onderdeel van de Asphalia Safety Group                    Ontwikkeld door Profit Learning - Tel: 038 7507009